Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας δέχεται υποβολές ντοκιμαντέρ για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Η 7η διοργάνωση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί 5 με 14 Φεβρουαρίου 2021. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας, μεγάλο μέρος της φιλμογραφίας  που θα επιλεγεί να πλαισιώσει το φεστιβάλ θα έχει ως βασικό θέμα το “Κατακτώντας την ελευθερία”, σε παγκόσμια κλίμακα (συμπεριλαμβανομένων ταινιών που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα,  ισότητα φύλων και περιβαλλοντικά θέματα).

* Η δυνατότητα υποβολής μέσω FilmFreeway έληξε.

 
 

Οροι και προϋποθέσεις

·        Τα ντοκιμαντέρ για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και δη στο διαγωνιστικό τμήμα, πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Ø  Να είναι παραγωγής των δύο τελευταίων ετών

Ø  Να μην διατίθενται για ελεύθερη online προβολή στο Διαδίκτυο (youtube, vimeo κλπ) στην Ελλάδα

Ø  Να μην έχουν προβληθεί από τη δημόσια ή ιδιωτική τηλεόραση της Ελλάδας

Ø  Να μην έχουν διανεμηθεί σε dvd/bluray στην Ελλάδα

·        Ο κάθε σκηνοθέτης μπορεί να υποβάλλει περισσότερες από μία, αλλά εντέλει θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ με μία μόνο ταινία του (εκτός από εκείνους τους σκηνοθέτες για τους οποίους το Φεστιβάλ διοργανώνει τυχόν αφιέρωμα).

·        Οι υποβληθείσες ταινίες θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή και οι επιλεγείσες θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου. Αμα τη ενημέρωση, ο σκηνοθέτης συναινεί στην διάθεση και προβολή του ντοκιμαντέρ του στις αίθουσες του δικτύου του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της 7ης διοργάνωσης του θεσμού. Ο χώρος, ο χρόνος, και η σειρά προβολής όλων των ταινιών του Φεστιβάλ,  καθορίζονται από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ.

 

·        Σε περίπτωση επιλογής, ο σκηνοθέτης καλείται να προμηθεύσει στο φεστιβάλ το απαραίτητο διαφημιστικό (αφίσες, τρέιλερ) και πληροφοριακό (συντελεστές, συμμετοχές, βραβεύσεις) υλικό, στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Η κόπια προβολής της ταινίας θα πρέπει να είναι υποτιτλισμένη (στα ελληνικά οι ξένες παραγωγές και στα αγγλικά οι ελληνικές και οι μη αγγλόφωνες παραγωγές) και να παραδοθεί στο Φεστιβάλ το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010. Σε περίπτωση μη ύπαρξης ελληνικών υποτίτλων, ο σκηνοθέτης καλείται να προμηθεύσει αγγλικό συγχρονισμένο υπότιτλο και  επιβαρύνεται με τα έξοδα μετάφρασης του υποτίτλου στην ελληνική 30-40 ευρώ (αναλόγως το μήκος της ταινίας).

 

·        Σε περίπτωση που ο σκηνοθέτης/παραγωγός δεν προμηθεύσει τα απαιτούμενα όπως περιγράφονται παραπάνω μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η συμμετοχή του ακυρώνεται.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο φεστιβάλ δίδονται δύο βραβεία:

2 βραβεία κοινού, στο καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ, όπως θα προκύψουν μετά την ψηφοφορία του κοινού.

 

Σημαντική σημείωση: Ο Διοργανωτής Φορέας του Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει ή να ακυρώσει λόγω ανωτέρας βίας την υλοποίηση του Φεστιβάλ μέχρι έναν ημερολογιακό μήνα προ της προγραμματισμένης έναρξης της εκδήλωσης.

 

elΕλληνικά