Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στη Φοινικούντα με προβολές την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νέου του χώρου στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής Φορέας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, πάει… διακοπές στη Φοινικούντα! 

Για δεύτερη φορά, το Κέντρο επισκέπτεται την όμορφη περιοχή προγραμματίζοντας δύο προβολές ντοκιμαντέρ, αύριο Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου.

On Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. η προβολή φιλοξενείται στο Κάμπινγκ Θίνες. Το κάμπινγκ βρίσκεται δυτικά της Φοινικούντας, πάνω στην μεγάλη παραλία «Μακρυνάμμος» και απέναντι απ’ τις σπάνιας ομορφιάς «Οινούσες». Εκεί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Βαλκανικές Ρίζες” των Chris Rabbitt and Anthony Fletcher, διάρκειας 83 λεπτών, παραγωγής Αυστραλίας.  

Πρόκειται για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και των Ρομά. Με την Ορχήστρα των Τσιγγάνων της Βαρκελώνης και μερικούς από τους “δασκάλους” της βαλκανικής μουσικής, η ταινία θα εξετάσει τη γενετική αλλαγή και πώς μια ομάδα νέων μουσικών από όλη τη νέα Ευρώπη χωρίς σύνορα τιμά, διατηρεί και ανανεώνει μια ζωτική και χαρούμενη μουσική παράδοση. 

Η ταινία θα ακολουθήσει την Ορχήστρα των Τσιγγάνων της Βαρκελώνης καθώς ταξιδεύουν στα Βαλκάνια. Για το συγκρότημα, το ταξίδι δεν είναι μια τυπική περιοδεία αλλά ένα προσκύνημα, καθώς θα συναντήσει και θα παίξει με μερικούς από τους διακεκριμένους μουσικούς των Βαλκανίων. 

Ενώ η ταινία περιλαμβάνει συναυλίες και αυθόρμητες μουσικές παραστάσεις, έχει και χαρακτήρα αφηγηματικό, αποδίδοντας τις ιστορίες και τα όνειρα των μελών της μπάντας και των καλεσμένων τους.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου,  στο Ανοιχτό Θεατράκι της Φοινικούντας, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλογο της περιοχής, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ  του Yaniv Rokah. Βασίλισσα Μίμι, διάρκειας 75 λεπτών, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τον Γενάρη του 2019.

Όταν νιώθεις βασίλισσα, ακόμα και ένα καθαριστήριο μπορεί να φαντάζει παλάτι! Η Marie “Mimi” Haist, στα 50 της, παράτησε τον μοιχό σύζυγό της και μετακόμισε…. στους δρόμους, ζώντας σε πάρκινγκ και εισόδους πολυκατοικιών μέχρι που μια βροχερή νύχτα, βρήκε το “σπίτι” της ανάμεσα σε σειρές από αυτόματα πλυντήρια σε ένα καλιφορνέζικο καθαριστήριο.
Κάτι παραπάνω από γενναιόδωρος, ο ιδιοκτήτης τής επέτρεψε να μείνει. Η φιλοσοφία της Μίμι, “Το παρελθόν είναι παρελθόν” την έκανε αγαπητή στους πελάτες της, για τους οποίους η Μίμι δίπλωνε τα ρούχα για παραπάνω από 20 χρόνια. Στην πάροδο αυτών των ετών, η Μίμι έκανε πολλούς φίλους, από ντόπιους μέχρι αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ζακ Γαλιφανάκης και η Ρενέ Ζελβέγκερ. 
Filmed over 5 years by barista/actor/director Yaniv Rokah while he worked at a cafe across the street, Queen Mimi is the story of an unlikely hero. Now 90, Mimi reminds us to never give in and never give up, and that if you ever find yourself in the gutter, to never stop looking at the stars. Hot Springs Documentary Film Festival 2015 Winner Best Documentary

Share on print
Print
Share on email
Email
Share on facebook
Share
en_GBEnglish (UK)
elΕλληνικά en_GBEnglish (UK)