Τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής-γλυπτικής

Τα εγκαίνια της  έκθεσης Κεραμικής-Γλυπτικής, που πλαισιώνει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, πραγματοποιούνται την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (18-27 Ιανουαρίου) έχει επιμεληθεί το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Είκοσι Έλληνες καλλιτέχνες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ έργα από πηλό, γύψο και άλλα υλικά, με θέμα την ισότητα των φύλων, ένα θέμα για το οποίο φέτος το Φεστιβάλ έχει ειδικό αφιέρωμα.

Καλλιτέχνες από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα, προσέγγισαν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο το εν λόγω θέμα, μέσα από αφαιρετική ή παραστατική απεικόνιση του, προβάλλοντας έτσι έννοιες, αξίες και ισορροπίες.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Κεραμίστες: Ηλίας Χριστόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Ελενη Νικολοπούλου-Μαρινάκη, Ζωή Λυκουριώτη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Άρης Στασινάκης, Μαριλένα Μιχοπούλου, Μάγκυ Ιωάννου, Μίρκα Δραπανιώτου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Μαρία Παπαβασιλείου, Τασία Σεμψη, Δώρα Μόρφη, Βαγγέλης Σκόνδρας, Μαριλένα Λιβιεράτου, Μάνια Αγγέλου.

Γλύπτες: Γιάννης Μαλτέζος, Μαρία Κουτσοδημητροπούλου.

 

Share on print
εκτυπωσε το
Share on email
στειλτο με email
Share on facebook
Κοινοποίησε σε φιλους
elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά