Το  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διοργανώνεται  από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας κάθε Ιανουάριο, εκτός των προβολών για ενήλικες εμπεριέχει και μία εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται στην μαθητική κοινότητα, μία δράση που συνεχίζεται και μετά τη διάρκεια του Φεστιβάλ σε συνεργασία με το τμήμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του φεστιβάλ και λαμβάνοντας υπ’ όψη την δυσκολία μετακίνησης των μαθητών,  το Κέντρο  διαθέτει τον κατάλογο των εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ που έχει στην διάθεσή του,  απ’ όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαλέξουν ταινίες για  προβολή στα παιδιά των μονάδων τους.

Είναι μία υπηρεσία που προσφέρεται  δωρεάν με 2 τρόπους.

  1. Προβολές εντός σχολικών μονάδων.

Τα επιλεγμένα ντοκιμαντέρ στέλνονται ηλεκτρονικά μέσω cloud στο email του εκπαιδευτικού ή απευθύνουν πρόσκληση στο Κέντρο και πραγματοποιείται επίσκεψη συνεργατών μας και προβολή στο σχολείο.

  1. Προγραμματισμένες προβολές εκτός σχολικών μονάδων.

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας από φέτος λειτουργεί στον δικό του χώρο επί της οδού Μπενάκη αρ.11 στο Ιστορικό Κέντρο (πίσω από την Φιλαρμονική).

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να χρησιμοποιείται για προβολές και μπορεί να φιλοξενήσει 30 μαθητές την φορά. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιλέξουν το ντοκιμαντέρ που επιθυμούν, καθώς ημέρα και ώρα προβολής. Τα ντοκιμαντέρ κυμαίνονται από 20 λεπτά έως 80‘ και θα πρέπει να γίνεται κράτηση 2 βδομάδες νωρίτερα. Η δράση αυτή προσφέρεται δωρεάν και  μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας σχολικής εκδρομής ή περιπάτου. (Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα υπάρχουν ροφήματα και δεκατιανά σε ειδικά μειωμένες τιμές).

Η υπηρεσία αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ και των στόχων του, ξεκίνησε πιλοτικά πριν 2 χρόνια και πιστεύουμε ότι δίνει την ευκαιρία και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν έναν πρόσφορο διάλογο. 

 Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@peloponnisosdocfestival.com   ή τηλεφωνικά στο 2721022376 από 10 π.μ μέχρι 2μ.μ.και το απόγευμα 6-8 μ.μ., να δουν τον κατάλογο και να διαλέξουν  

elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά