18-19 Ιουλίου: Δωρεάν σεμινάριο από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής φορέας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, φιλοξενεί, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου, δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες από την Ιταλία, τον Mario Brenta και την Karine De Villiers.

Οι προσκεκλημένοι θα δώσουν ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα
“Από το άλφα ως το ωμέγα του κινηματογραφικού λεξιλογίου”

Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο ΕλληνοΪταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49). 

Παράλληλα με τις εργασίες του σεμιναρίου και στο πλαίσιο αυτού θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ των εισηγητών, “Calle de la Pietà” και “The Cat’s Smile”.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν

Πρόγραμμα
Πέμπτη 18/07
19:00-21:00 Σεμινάριο
21:00-22:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ “The Cat’s Smile”
«Το χαμόγελο της γάτας» είναι μια παρατηρητική ματιά στην πραγματικότητα  όπως αυτή αποτυπώνεται στους δρόμους των πόλεων – μια εικόνα  που υποδηλώνει την κρίση και την παρακμή της δυτικής κοινωνίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Μια εικόνα μεταξύ ακραίου πλούτου και ακραίας φτώχειας, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

 

Παρασκευή 19/07
19:00-21:00 Σεμινάριο
21:00-22:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ “Calle de la Pietà”  

Το ντοκιμαντέρ “Calle de la Pietá” είναι το χρονικό των τελευταίων ημερών του  Τιτσιάνο Βετσέλλιο, του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, (1488 -1576) που στις 26 Αυγούστου 1576 αφήνει την τελευταία του πνοή ζωγραφίζοντας στην Calle de la Pietà στη Βενετία (θύμα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους της επιδημίας πανώλης που έπληξε την ιταλική πόλη εκείνη την περίοδο).  

 

 

Βιογραφικά σημειώματα

Mario Brenta

Βενετός, σκηνοθέτης κινηματογράφου, καθηγητής κινηματογραφίας στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στο ACT Πολυμέσων της Τσινετσιτά και στο Ipotesi Cinema, το κινηματογραφικό εργαστήρι που ίδρυσε ο Ermanno Olmi με τον οποίο συνεργάστηκε από την αρχή.

Ενεργός και στο χώρο των fiction αλλά και των ντοκυμαντέρ, πραγματοποίησε διάφορα κινηματογραφικά έργα – ανάμεσα στα οποία Barnabo delle montagne, Maicol, Vermisat, Robinson in laguna, Jamais de la vie!, Effetto Olmi – που όλα κατέκτησαν πολυάριθμα βραβεία στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ: Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Λοκάρνο, Μοντρεάλ…

Στο χώρο της τηλεόρασης, ποικίλες συνεργασίες με την RAI, France2, Arte/La sept. .

Karine de Villiers

Γεννήθηκε στο Quito του Εκουαδόρ, πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στις Βρυξέλλες. Και μ’αυτή την ευκαιρία συναντά τον ντοκουμεταρίστα Henri Storck που θα ανάψει το πάθος της για τον κινηματογράφο.

Το 2010 αρχίζει τη συνεργασία της με τον
Mario Brenta με τον οποίο θα πραγματοποιήσει πολυάριθμα φιλμ: Calle de la Pietà, Agnus Dei, Corpo a Corpo, Delta Park και το πιό πρόσφατο Il sorriso del gatto. Σήμερα είναι αντιπρόσωπος στο Centro dell’Audiovisivo στις Βρυξέλλες για την προώθηση του κινηματογράφου ντοκυμαντέρ, είναι αντιπρόεδρος του ARRF και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής Cineastes Associés

Share on print
εκτυπωσε το
Share on email
στειλτο με email
Share on facebook
Κοινοποίησε σε φιλους
elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά