‘Αυλαία’ με Σπάρταθλον σήμερα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με την ταινία The road to Sparta” ρίχνει αυλαία σήμερα Κυριακή το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.Το αγγλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη, Barney Spender, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων δρομέων, συμπεριλαμβανομένου και του “υπερμαραθώνιου ανδρα”, Ντιν Καρνάζη, στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τα βήματα του Φειδιππίδη και να ολοκληρώσουν το εξουθενωτικό Σπάρταθλον των 246 χλμ μέσα σε 36 ώρες! Η ταινία προβάλλεται σε α’ πανελλήνια προβολή, παρουσία του σκηνοθέτη, στις 20:30.

Μετα την ταινία θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων κοινού. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα απονείμει δύο Βραβεία Κοινού, για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ και για το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ.

Το Βραβείο Κοινού για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ προσφέρει η SteFilm (παράγωγη DCP) άξιας 1000 ευρώ στην επόμενη ταινία του νικητή.

Το Βραβείο κοινού για το καλύτερο διεθνές ντοκιμαντέρ προσφέρει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Τα βραβεία έχει φιλοτεχνήσει ο Γλύπτης, Χρήστος Ρηγανάς.

Φέτος βραβεία θα δοθούν και για την «Ισότητα των Φύλων», το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Επίσης, θα δοθούν δυο ειδικά βραβεία από επιτροπή φοιτητών της Σχολής Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννησου.

Η βραδυά θα κλείσει μουσικά με το κουιντέτο των Abbal, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά μέσα από την παραδοσιακή μουσική της Ιταλίας και της Νότιας Μεσογείου.

 

Share on print
εκτυπωσε το
Share on email
στειλτο με email
Share on facebook
Κοινοποίησε σε φιλους
elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά