Ένας άντρας πρέπει να είναι δυνατός

A man must be strong

H Gardone Val Trompia είναι μια μικρή τσιμεντούπολη που βρίσκεται στη βάση μιας στενής κοιλάδας: Η Valtrompia είναι μια περιοχή που αποτελείται από πόλεις που βρίσκονται δίπλα σε μεταλλουργικά εργοστάσια που χτίστηκαν την ανεξέλεγκτη περίοδο της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Ο Jack είναι 28, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην κοιλάδα όπου και ζει ακόμη. Κάνει μικροδουλειές και ζει με τη μητέρα του που αποκομίζει τη σύνταξη του πατέρα του από τότε που ήταν 32 χρονών. Επίσης έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, που έχει μετακομίσει σε ένα προάστιο του Μιλάνου λόγω της δουλειάς του σε ένα εργοστάσιο. 

Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν 3 ετών, όταν ακόμη λεγόταν Jessica. Ο Jack αποφάσισε να αρχίσει την διαδικασία του επαναπροσδιορισμού του φύλου του από θηλυκό σε αρσενικό, ώστε να γίνει αυτό που πάντα ένιωθε ότι ήταν: ένας άντρας.Μέσα από μια καθημερινότητα από μικροδουλειές, φίλους από τις παμπ, χωρίς χόμπι, ο Jack αρχίζει να αναρωτιέται τι σημαίνει το να είσαι άντρας, εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τι είδους άντρας πρέπει να είναι και  αναρωτιέται  ποια είναι τα μοντέλα αρρενωπότητας που μπορεί να του προσφέρει η κοιλάδα.   

Σκηνοθεσία: Elsi Perino & Ilaria Ciavattini

Σενάριο: ElsiPerino & Ilaria Ciavattini

Παραγωγή:  Annalisa Prandi, Elsi Perino, Ilaria Ciavattini, Enrico Giovannone, Pietro Ciavattini

Διάρκεια: 62´

Χώρα Παραγωγής: Ιταλία

Ετος Παραγωγής: 2018

Προβολές:    Καλαμάτα 22/1 (18:00)

elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά